Nu är den härliga grillsäsongen här! Finnes det någon mer avslappnad form av matlagning så säg!
Man samlas kring maten och dess mystiska förvandling från råvara till doftande måltid. Här kommer ett par tips.. inte vilka som helst faktiskt utan några av mina absoluta favoriter.. Jag älskar verkligen grönt till grillat eller som grillat. Glöm inte att lägga lite kärlek på tillbehören, det gör hela skillnaden och tabboulehn går dessutom fint att förbereda i god tid innan gästerna anländer.
Detta är första inlägget i en serie som kommer fortsätta framöver med bra grilltips – så ni som väntar på gurk- och fänkålssalladen med dill eller något annat… bara lugna det kommer… <3
Grillade, marinerade grönsaker
för 4 pers
4 paprikor i blandade färger
2-3 st gemssallad
1 aubergine
1 burk inlagda kronärtskockshjärtan
1 knippe salladslök
1 finhackad chilifrukt
1 burk inlagda vitlöksklyftor
0,5 dl god olivolja
0,5 dl balsamvinäger
1 tsk salt
Dela paprikorna i kvartar, auberginen i skivor och gemsen i halvor, grilla på hög värme till fina grillränder.
Den som fick äran att vara kvar i köket delar kronärtskockorna och skivar salladslöken samt hackar chilin.
Lägg alltsammans i en skål och häll i den inlagda vitlöken och dess olja, olivolja, vinäger samt salt.
Precis innan servering blandas de grillade grönsakerna ner och allt läggs upp på ett stort härligt fat!
Matlagerskans Tabbouleh
4 pers
1,5 dl småkornig bulgur
1 stort knippe bladpersilja
1 stor el 2 små rödlökar
6 st stora väl mogna tomater
2 st citroner (zest från 1 och juice från båda)
1 msk råsocker
0,5 dl olivolja
salt och peppar
1 granatäpple
Koka bulguren enligt anvisning på förp. och låt svalna.
Hacka persiljan (det bör bli ca 0,75-1 liter hackad persilja). Hacka rödlöken fint och skär tomaten i ca 1×1 cm bitar.
Blanda samman i en stor skål och smaksätt med citronsaft och zest, råsocker, olja samt salt o peppar.
Dela granatäpplet på mitten, lägg mitt i handen med snittytan nedåt och slå hårt på baksidan med en träslev eller knivryggen. Garnera tabboulehn med de vackra röda kärnorna och servera.
Smaklig… grill!