Recept på äppelchutney!

Enkel, härlig chutney som enligt mig är det perfekta sättet att skapa äppelglädje för hela vinterhalvåret!

IMG_7829

Kryddig äppelchutney – het äppelkärlek hela vintern!

 

1 kg syrliga äpplen, skalade och urkärnade

2 dl vatten

250 g hackad gul lök

2 st röda chilifrukter med medelhetta – fint hackade

3 cm färsk ingefära – skalad och finhackad

3 st kanelstänger

2 st kaffirlimeblad

3 dl farinsocker

0,75 dl sherryvinäger

 

Skär ner äpplena och löken, lägg i en stor tjockbottnad kastrull. Slå på vattnet och låt koka upp ordentligt.

Häll på socker och övriga ingredienser och låt sedan puttra på svag värme i ca 1 timme. Rör då och då.

Chutneyn ska vara helt jämn utan stora äppelbitar och ganska tjock i konsistensen. Häll upp på rena, torra burkar och förslut. Ställ i kylen då de svalnat, alt frys in i småburkar.

Lämna en kommentar

Under Asiatiskt, Från trädgården, Kryddor, Såser och röror, Sylta och safta, Tillbehör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *