Enkel, härlig chutney som enligt mig är det perfekta sättet att skapa äppelglädje för hela vinterhalvåret!
Kryddig äppelchutney – het äppelkärlek hela vintern!
1 kg syrliga äpplen, skalade och urkärnade
2 dl vatten
250 g hackad gul lök
2 st röda chilifrukter med medelhetta – fint hackade
3 cm färsk ingefära – skalad och finhackad
3 st kanelstänger
2 st kaffirlimeblad
3 dl farinsocker
0,75 dl sherryvinäger
Skär ner äpplena och löken, lägg i en stor tjockbottnad kastrull. Slå på vattnet och låt koka upp ordentligt.
Häll på socker och övriga ingredienser och låt sedan puttra på svag värme i ca 1 timme. Rör då och då.
Chutneyn ska vara helt jämn utan stora äppelbitar och ganska tjock i konsistensen. Häll upp på rena, torra burkar och förslut. Ställ i kylen då de svalnat, alt frys in i småburkar.