På sommaren skall maten ha mycket smak och ta lite tid…

På sommaren är planerna ofta stora och många och det är svart att få tiden att räcka till! I vårt hem blir det mycket sallader med stora smaker men lätt mättnadskänsla..

Här är ännu en favorit som du fixar i ett nafs! Upplagd på ett stort härligt fat med gott bröd att bryta till passar den såväl till fest som vardag!

Sallad med bresaola och oliver

4 port

1 frp ekologisk ruccola

2 st urkärnade och skivade nektariner

2 morötter – hyvlade

0,5 gurka – hyvlad

0,5 sqash – hyvlad

1 knippe salladslök – skivad på snedden

0,5 liter skivade jordgubbar

200 g fin bresaola

1 liten burk vitlöksmarinerade oliver 

Lägg ut och blanda på ett stort fat eller på tallrikar!

Limegrette:

Pressa 3 limefukter och riv skalet av en, Vispa samman med ca 0,75 dl olivolja. Hacka ner några blad mynta och blanda ner. Smaka av med salt och några ordentliga drag med pepparkvarnen!

IMG_6726

 

Jag tror vi är många matnördar som med ljus och lykta letat efter de där perfekt pepparkvarnarna som både känns bra i handen och som man inte behöver stå och vrida på i en kvart för att få önskad mängd peppar!

Jag har hittat dom!! 

De kan ställas in med 3 steg, beroende på hur fint/grovt du vill mala. Malverkets delar roterar fritt och vilket minskar slitaget och ger en större mängd krossad krydda per ”drag”. Dessutom är de sååå fina att titta på!!

Kika in på Cookn´Bloom och deras produkter från William Bounds!!

IMG_6728

 

Leave a Comment

Filed under Foto, Grejer jag gillar, Sallader, Styling

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.