För 4 pers
3 bröstfiléer av kyckling
4 msk hoisinsås
en gul lök
½ röd chili (med sting! Ingen meschili)
Skär kycklingen i tunna skivor och rör ihop med hoisin och kryddorna. Läggen rund bit bakplåtspapper i botten på ånginsatsen, lägg i kycklingen. Plattan ska vara på max! Ånga på i ca 20 min
1 pkt risnudlar
1 tsk sesamolja
Bryt sönder till kortare strån och koka enligt anvisning, häll av och kyl ner och blanda med sesamoljan.
2 st stora morötter
1 liten squash
2 stånd broccoli
5 st salladslökar
Strimla grönsakerna, gärna med mandolin eller varför inte osthyvel! Tänk lövtunt! Lägg grönsakerna ovanpå kycklingen och ånga ytterligare ca 15 min.
1,5 dl kikkoman soja
½ dl hoisinsås
1 het chili (hackad)
3 cm färsk ingefära (skär i tunna små strimlor)
zest från 2 limefrukter
juice från 2 limefrukter
1 kruka färsk koriander (skär ner grovt, även stjälkar)
4 st salladslökar (skiva tunt)
Blanda ihop till en dressing.
Sprid ut nudlarna på ett stort fat, blanda ner grönsakerna och kycklingen och se till att allt för ta del av dressingen! Strössla lite mer koriander över!