Ett spännande jobb…
Redan då vi besökte Werners Gourmetservice med min gymnasieklass gjorde företaget ett starkt intryck på mig…
Detta var ju närmare 15 år sedan och mycket har hänt med det lilla företaget i Skara sedan dess.
Werners var till en början tänkt att förse privatpersoner med råvaror av hög kvalitet via postorder, efter ett tag insåg man att den största andelen kunder var krögare och man fick tänka om en smula.
Idag är det en underdrift att säga att Werners är en av landets restaurangers absoluta favoritgrossist när det gäller gourmetprodukter som t.ex. tryffel, choklad och kryddor.
Man har ett tätt samarbete med Sveriges kock- och konditorlandslag och håller stenkoll på mattrender genom ständig kontakt med toppkrogar i hela Europa.
Det fina i kråksången är att Werners produkter fortfarande finns tillgängliga för privatpersoner… matnördar som du och jag!
Kort sagt ett företag av matälskare – för matälskare.
För en tid sedan fick jag möjlighet att arbeta ihop med Werners för att ta fram nya inspirerande recept till några av deras produkter.
Under hösten har jag jobbat på med uppgiften och det har varit fantastiskt roligt!
Recepten har nu gått i tryck och kommer inom en snar framtid att finnas tillsammans med produkterna i välsorterade butiker ute i landet.
För att inspirera lite extra tänkte jag nu bjuda er på ett par av recepten samt passa på att tipsa er om att ni kan klicka hem några av huvudingredienserna till förmånliga priser i Werners webshop nu över helgen!
Plommonmarmelad med sherryvinäger
0,5 kg plommon
0,4 kg syltsocker
1 dl sherryvinäger
1 dl rött vin
6 st stjärnanis
1 st delad vaniljstång
Kärna ur och skiva plommonen, lägg i en kastrull med socker, vinäger, vin och kryddor.
Koka upp och låt sjuda på låg värma i ca 20 min.
Häll upp på rena och torra burkar.
Fantastiskt till ost!
Brysselkål med kastanj och chorizo
4 portioner
250 g färsk brysselkål
3 dl svamp t.ex. champinjoner eller kantareller
2 st rödlökar
300 g chorizo
1,5 dl kastanjpuré
salt och peppar
1 knippe persilja
Koka upp vatten och lägg i brysselkålen som får koka 10 min. Häll av.
Värm upp en stor stekpanna eller stekgryta och fräs på chorizo i slantar, skivad rödlök och svamp. Låt fräsa några minuter och lägg sedan i brysselkålen.
Då allt fått fin färg rörs kastanjpuré ner. Smaka av med salt och peppar och toppa rätten med rikligt med hackad persilja.
Servera som tillbehör eller som egen rätt.
Smaklig spis och glad andra advent!