Majssoppa med chili och vitlök, toppad med räkor och avokado

Majssoppa med chili och vitlök, toppad med räkor och avokado
2 port

300 g ekologisk majs
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
0.5 röd chili frukt (finhackad)
0.5 l vatten
3 dl matlagningsgrädde
salt och peppar

1 mogen avocado
1.5 dl skalade räkor
0.5 rödlök – finhackad
1 tsk hackad chili
skal o saft från 0.5 limefrukt
1 msk god olivolja

Bryn smöret i en stor panna, tillsätt majs och vitlök och låt få lite färg innan du tillsätter vatten, chili och grädde, låt småputtra ca 10 min innan du mixar soppan slät och smakar av med salt och peppar.

Hacka rödlök o avokado, tillsätt chili, lime, olivolja och ev. lite salt och sist men inte minst vänds räkorna ner.

Smaklig spis!

10178126_702395889822979_4835810447467922065_n

Kommentarer inaktiverade för Majssoppa med chili och vitlök, toppad med räkor och avokado

Under Förrätter, Skaldjur, Soppor, Varmt

Kommentarer är stängda.