Spenatsoppa med ramslök och rödbetspicklat ägg!

IMG_5710

Spenatsoppa med ramslök och rödbetspicklat ägg!

Perfekt som lunch eller förrätt i påsk (och annars med).

4 port

3 medelstora mjöliga potatisar
0.5 l grönsaksbuljong
3 dl matlagningsgrädde
200 g färsk spenat
1 knippe ramslök (eller gräslök)
salt och peppar

4 kokta ägg (godast lite krämiga – 8 min i kokande vatten)
1 rödbeta
1 msk ättika
2 msk socker
2 dl vatten

Skär potatisen i mindre bitar och lägg i den kokande buljongen – koka tills den är helt mjuk. Slå på grädden och mixa. Lägg i spenat och ramslök och låt koka upp igen. Mixa åter slät och smaksätt med salt och peppar.

Koka upp vatten, ättika, socker och den rivna rödbetan. Låt svalna och häll i en påse, lägg i äggen och låt ligga minst en timme (över natt om du vill ha helt rosa ägg).

Dela ägget och servera i den rykande soppan! Mums!

IMG_5705

Kommentarer inaktiverade för Spenatsoppa med ramslök och rödbetspicklat ägg!

Under Ekologiskt, Förrätter, Från skogen, Glutenfritt, Soppor, Varmt

Kommentarer är stängda.