Hallon- och lakritspannacotta

lakritspannacotta

Lakrits- och hallonpannacotta för 4 pers!

4 dl grädde
0,75 dl socker
1 delad vaniljstång
Koka upp i kastrull.
Rör ut 1,5 tsk gelatinpulver i den uppkokade o något avsvalnade grädden.
Dela upp den i två. En smaksätts med 100g hallon som kokas upp med 2 msk syltsocker och sedan silas genom finmaskig sil.
Den andra halvan smaksätts med 4 tsk lakritspulver och lite havssalt.
Bestäm vilken smak du vill ha underst och häll den i portionsformar, ställ in i kylen. Håll den andra smaken flytande genom att ha den kvar i kastrull o försiktigt värma lite på den ibland.. den får INTE bli mer ljummen!
Då första lagret stelnat lite hälls nästa lager på och hela härligheten ställs i kylen igen!

Jag dekorerade med färska hallon, hallon/laktitskolor och lakritssirap och några flingor havssalt! Gillar du de sega döskallarna med hallon/lakritssmak men hatar att de sitter fast i varenda tand? Prova denna dessert o du är i himmelriket!

Kommentarer inaktiverade för Hallon- och lakritspannacotta

Under Efterrätter, Glutenfritt

Kommentarer är stängda.