Fryst cheesecake med citron och blåbär

frystcheesecake

Fryst cheesecake med citron och blåbär
6 port (minst)

4 ekoägg
1.5 dl farinsocker
250 g philadelphiaost (rumstempererad)
3.5 dl vispgrädde
1 citron
2 krm vaniljpulver
2 dl blåbär (frysta el färska)
150 g digestivekex
75 g rumstempererat smör
extra bär till dekoration

Ta fram tre skålar, i en lägger du gulor, socker, citronskal + juice från halva citronen, vanilj. I nästa skål – äggvitorna och i den sista vispgrädden. Börja vispa äggvitorna (så slipper du ta loss och diska visparna mellan). Vispa grädden fluffigt men inte hårt och sedan äggulorna med socker o smaksättare. Rör ner osten i äggblandningen. Vänd sedan ner grädden och sist äggvitorna – vänd, inte röra/vispa. Blanda också ner blåbären. Häll smeten i en fin sockerkakasform med hål i mitten, denna ska först kläs med plastfolie (för att undvika svordomar i gästernas närvaro..) Låt frysa någon timme. Pulvrisera kexen i en påse, lägg det mjuka smöret i påsen och massera ihop. Ta ut formen och tryck ut smulorna ovanpå (Lugn! Det blir ju botten sen.. )
Frys i ca 4 timmar och ta fram iaf 30 min innan servering och dekorera med bär och ringla över lite honung (bladen på bilden är olivblad).

Kommentarer inaktiverade för Fryst cheesecake med citron och blåbär

Filed under Efterrätter, Fika, Glass, Tårtor

Comments are closed.