På Restaurangakademien i Stockholm hade Li från Spring Wine dukat upp ett härligt urval av viner från den chilenska vinproducenten Cono Sur som också anordnar den tävling för matbloggare som jag även i år deltar i. Ni kan kika på alla bidrag och rösta på Cono Surs hemsida!
Kvällen började med mingel och så klart en massa fotograferande och uppdaterande på sociala medier – härligt att få umgås med likasinnade (läs nördar)!
Min personliga favorit i Cono Surs sortiment är denna kraftfulla Pinot Noir – Ocio.
Toner av jord och röda bär!
Julius Wallmo som är kökschef på akademien guidade oss genom matlagningen och hade även i år lyckats förträffligt med menyn!
Tryffeljuice!
En nyhet för mig och en verklig smakhöjare –
lär finnas hos Werners Gourmetservice för er som vill testa!
Tryffeljärnen gick varma – Underbara sommartryfflar!
Min fina vän Anna som driver bloggen ”Kitchen of Anna” och som vann förra årets tävling!
Rimmad gös med krondillsemulsion och forellrom var min personliga favoriträtt för kvällen
Till den serverades en Cono Sur Organic Chardonnay 2015
Halstrad Tartar som fick ett fluff av riven tryffel på toppen samt ett potatisskum som serverades vid bordet.
Till drack vi det underbara Ocio!
Kantarellrisotto med sommartryffel!
Det fina gänget in aktion!
Tack!