Klassisk sjuden chokladpudding med hallongrädde

chokladpudding

Klassisk sjuden chokladpudding med hallongrädde
4port

4 dl mjölk
1 dl grädde (kan göras på enbart mjölk för smalare variant!)
3.5 msk ekologisk kakao av god kvalite (viktigt eftersom det är kakaon som ensam står för chokladsmaken!)
3.5 msk maizenamjöl
1dl socker

3 dl vispgrädde
2 dl hallon (färska eller frysta upptinade)
1 krm vaniljpulver

Häll mjölk + torra ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Vispa ut alla klumpar och sjud sedan upp på medelvärme och låt bubbla i 3 min under ständig omrörning – rör i botten så det inte bränner, viktigt med minst 3 min sjudning för att få bort ”mjölsmaken”. Häll upp i rena portionsformar eller en stor. Puddingen blir så fast att den utan problem kan stjälpas upp på ett fat!

Vispa grädden och rör ner hallonen ( mixa hallonen innan om du vill kunna spritsa grädden).
Jag har använt en av mina favvofuskisar på glasets kant – en ekologisk chokladsås/sirap från St Dalfour.

Lycka till!

Kommentarer inaktiverade för Klassisk sjuden chokladpudding med hallongrädde

Under Choklad, Efterrätter, Glutenfritt

Kommentarer är stängda.