Finns det några bättre utflykter än de som sker spontant? En avstickare till Silverfallen eller kanske de vackra ängarna i Rånna…
Snart är våren här och då också picknicsäsongen!
En picknick ska kunna fixas ihop på ett nafs i affären!
Ta med korg, en kniv, skärbräda och lite småburkar så fixar du snyggaste och godaste utflyktsmaten innan barnen hinner tröttna på att plocka blommor och din äkta hälft börjar surna till!
Förutom denna utrustning bör ALLTID kaffe och toapapper ingå i packningen!
Fyllda bröd
För 4 pers
1 stort runt surdegsbröd
1 burk pesto
4 tomater
150 g mozzarella
150 g lufttorkad skinka
1 kruka basilika
1 skvätt god olivolja
Skär av ett lock på brödet, riv ur inkrom så du får en stor hålighet. Börja med ett lager pesto och varva sedan ost, skinka och tomater i två lager av varje.
Tryck till ordentligt och sätt på locket. Lägg i påse och håll sval tills den skall ätas – skär i ”tårtbitar”.
Bröd kan även fyllas på samma sätt med t.ex. inlagda grönsaker som kronärtskocksbottnar, soltorkade tomater mm och charkuterier som chorizo och salami.
Varva med lite ruccola, färsk spenat och avocado. Glöm inte lite olja i botten och på locket.
Funkar väldigt bra att göra dagen innan utflykten.
Sötsyrlig citron- och yoghurtdessert i burk
För 4 personer
6 dl tjock grekisk yoghurt
1 dl flytande honung
2 dl lemoncurd
1 kruka mynta
nötter
Varva yoghurt, honung, lemoncurd och nötter i portionsburkar, toppa med härlig färsk mynta.
Ät direkt ur burken med sked.
Burktrenden har verkligen slagit ner som en bomb och det finns egentligen inga begränsningar för vad du kan stoppa för mumsigheter under locket!
Sallader, dressingar, frukt och desserter av olika slag förvaras både praktiskt och snyggt, för extra elegans använder du enkelt lite bakplåtspapper och snören som dekor.
Frukt och bär kan med fördel serveras i glassrån ihop med lite vaniljkesella – nyttigt mellis som ser ut som en festlig dessert!
Tips på drycker är vatten med bär och örter och vid lite varmare väder kan du med fördel frysa kaffe med lite mald kardemumma till iskuber och på plats lägga i mjölk eller mandelmjölk – uppiggande och uppfriskande